Kundanpassad lösning med odlingslådor och avskärmare i COR-TEN®

Frågor & Svar

Vi hjälper gärna till med kundunika projekt. Vår egna maskinpark, som är en av Sveriges största och modernaste, har kapacitet att skära, stansa, bearbeta och ytbehandla i de flesta stålmaterial. Det gör oss ytterst flexibla. Vi kan erbjuda det mesta inom plåtbearbetning.

För att du som kund ska känna dig trygg har vi valt att använda oss av äkta COR-TEN® i våra produkter. Så vad menar vi egentligen när vi säger äkta COR-TEN®? Svaret är relativt enkelt även om sammansättningen är komplex. Stålet tillverkas i Sverige med fullständig processkontroll. Stålets renhet, optimerade kemiska sammansättning, enhetliga mekaniska egenskaper, snäva toleranser och utmärkta ytkvalitet garanterar förutsägbar och problemfri prestanda. Det gör också att stålet genomsyras av allra högsta kvalitet från början till slut. En förutsättning för en lyckad produkt. Äkta COR-TEN®-stål tillverkas av SSAB på licens från US Steel Corporation. SSAB är den enda licensierade tillverkaren i Europa. Ett hållbart material för en hållbar framtid. Klicka här för att läsa mer om COR-TEN® på SSAB:s egen sida. 

Vi lagerhåller alla våra produkter inomhus vilket gör att de inte utsätts för variation av olika klimat som regn, kyla, snö och sol. För att oxideringsprocessen ska komma i gång krävs dessa element. Så fort du placerar din produkt utomhus kommer oxidationsprocessen i gång och resan mot rostfärgad COR-TEN® påbörjas.

Våra COR-TEN®-produkter tillverkas av kvalitetsstål från SSAB i Sverige. Därför kan det ibland förekomma delar av nummer på plåtarna. Dessa nummer utgör en kvalitetsstämpel från SSAB att det är rätt kvalitet i plåten och härkomsten av plåten är försäkrad. För din del som kund kan de se det som en kvalitetsstämpel. Oxideringsprocessen gör att numret försvinner med tiden.

De plåtar vi hanterar i vår produktion är väldigt stora, 3000×1500 mm eller 4000×2000 mm. Det gör att vi använder oss av traverser med sugproppar när vi fyller våra maskiner med plåtar. Dessa sugproppar kan ge märken i plåten i form av runda ringar. Under oxidationsprocessen försvinner dessa snabbt.

Det speciella med COR-TEN® är att den bildar en skyddande hinna och därmed också är betydligt mer rosttrögt än andra material som exempelvis vanlig plåt. Under oxideringsprocessen färgar också denna hinna av sig. Bra att tänka på är att inte ställa produkten direkt på marktegel eller andra material som exempelvis trä under denna process.
När produkten oxiderat klart avtar avfärgningen. Hur lång tid det tar beror på det klimat produkten står i.

Det beror helt på vad du vill plantera. Vi förordar dock att man använder någon typ av isolermaterial i lådorna/kärlen. Plåt blir varmt på sommaren och då kan isolering hjälpa till att hålla ner temperaturen på jorden. Tvärtom på vintern då isoleringen hindrar kylan från att bita sig fast. Vi rekommenderar antingen platonmatta eller frigolit.

Ja, det finns det. Vi har, som standard, dräneringshål i alla våra planteringskärl för att de inte ska bli vattenfyllda under regniga dagar.

Vi har en fast kostnad på 500:-/beställning för våra leveranser. Handlar du för mer än 10.000:- så debiterar vi ingen frakt. Vill du i stället hämta dina varor på vårt lager ber vi er kontakta oss innan orderläggning. Då hanterar vi er order manuellt.

Din beställning skickas med vårt fraktbolag Schenker hem till dig. Vi sätter alltid leveransavisering på våra orders så när leveransen närmar sig så får du ett samtal på det telefonnummer du uppgivit i beställningen. Behöver du av någon anledning ändra telefonnummer ber vi er kontakta oss så löser vi det.

Vissa av våra lager är lagervaror. Det betyder att vi kan leverera till dig på ca. 1 vecka. För beställningsvaror gäller ungefär 4 – 6 veckor. I vissa speciella fall kan vi även komma att uppdatera lev.tid. I dessa fall skickar vi ut ett uppdaterat ordererkännande.

Ja, vi hjälper gärna till med kundspecifika lösningar och unika projekt. Med en av Norra Europas största och mest moderna maskinparker har vi möjlighet att göra produkter långt ifrån standard.

Hittar ni inte svaret på er fråga?

Hör av er till oss så hjälper vi er!