Om oss

Weland Design är ett varumärke som står för tidlösa, minimalistiska produkter i stål. Vi har vår verksamhet i Småland och känslan för entreprenörskap, kreativitet och viljan att alltid finna lösningar bär vi med oss i allt vi gör.

Weland Design™ bildades 2020 och har sina rötter i stål- och industriföretaget Weland AB i Smålandsstenar. I grunden finns en önskan om att få skapa tidlös design för en bred målgrupp och till en stor variation av miljöer. Därför passar våra produkter både i den mindre trädgården och den större parken.

Våra produkter kännetecknas av en hög kvalitet med känsla för enkla och moderna detaljer.

Välkommen.

Avskärmare, modell Bladverk, i COR-TEN®
robotring 1200x1200

Maskinpark

Med stor kunskap inom plåt och med en modern maskinpark i världsklass levererar vi produkter av hög kvalitet. Nya, mindre resurskrävande maskiner hjälper oss också att arbeta mer hållbart. All produktion sker i Smålandsstenar. Weland Design™ är en trygg och stabil samarbetspartner. Vi skapar förutsättningar för en effektiv, energisnål och långsiktig produktion. Med djup expertis inom våra produktionsområden kan vi erbjuda precis den service du behöver.

Vi kan skära i de flesta material
Vi har ett lager på minst 6000 ton av råvarumaterial som omfattar ett brett utbud av plåt och rör i olika materialkvaliteter och tjocklekar. Det bidrar till korta leveranstider. I vårt utbud av plåtbearbetning ingår allt från laserskärning, rörlaserskärning och skärande bearbetning till toppmodern stansning, bockning, svetsning, efterbearbetning och ytbehandling.

Kapacitet att skära i stora plåtar och rör
Vi hanterar plana plåtar i format 3000×1500 och 4000×2000 mm.
I våra rörlasermaskiner kan vi skära rör som är allt från ø10 mm till över ø500 mm. Utgångsröret kan vara så långt som 18 meter. 

Eget måleri
I våra moderna målningsanläggningar görs både grundmålning och färdiglackering. Tack vare stora lokaler kan vi hantera skrymmande objekt med mått upp till 10 x 10 meter för både blästring och lackering. Lackering av produkter kan göras i RAL-skalans alla nyanser – det är bara att välja vilken färg du önskar.